Vliegen naar Ibiza

♫Whoah! We’re going to Ibiza!♫ Met die tekst zetten de Nederlandse Vengaboys het Spaanse eiland in 1998 definitief op de kaart van de Nederlandse vakantieganger. Tegenwoordig kun je vanaf Rotterdam Airport met Transavia vliegen naar Ibiza. De route Rotterdam Ibiza bestaat sinds de zomer van 2013, en men kan tegenwoordig op maandag, woensdag, donderdag (niet in juli/augustus), vrijdag (alleen in juli/augustus), zaterdag en zondag vliegen naar Ibiza.

Vanaf Rotterdam vliegen naar Ibiza met Transavia

Transavia is een 100% dochter van KLM. De Nederlandse low-cost carrier vliegt met moderne Boeing 737-700’s en Boeing 737-800’s. Als je gaat vliegen naar Ibiza Airport, duurt de vlucht ongeveer 2,5 uur. Ibiza Airport is een heel modern vliegveld met slechts 1 landingsbaan. Omdat het bijna altijd mooi weer is op Ibiza, is 1 start en landingsbaan genoeg. Een retourtje Rotterdam Ibiza kun je (als je het goed doet) voor €140 al boeken. Het ligt er gewoon erg aan wat de actie’s zijn, en op welke dagen je wilt vertrekken. Soms kan het lonen om 1 extra nacht te boeken omdat het vliegticket dan een stuk goedkoper is. Meestal kost een retourtje Rotterdam Ibiza echter in de buurt van de €200.

ibizaHet eiland Ibiza

Het eiland Ibiza is een klein Spaans eiland in de Middellandse zee, met een oppervlakte van 575 km². Dit is ongeveer 1,3% van Nederland. Het is onder Nederlandse jongeren een heel populaire vakantiebestemming. Dit is in de loop der jaren zo gegroeid. Ook veel buitenlanders komen graag vliegen naar Ibiza om uit te gaan, maar ook om gewoon gezien te worden. Ibiza is heel bekend van het uitgaansleven. In de zomer komen veel populaire DJ’s naar het eiland toe om er te draaien. Op Ibiza zijn ook veel beroemdheden te spotten. Uitgaan op het eiland is echter bijzonder duur. Entrees van €100 zijn helemaal niet gek.

[notice]Hoewel Ibiza alles te bieden heeft wat een vakantie-eiland te bieden zou moeten hebben, is het een erg duur eiland. Uitgaan is bijzonder duur, maar ook op het strand liggen kost meestal geld.[/notice]

Op Ibiza is meer te doen dan alleen uitgaan: je kunt een villa huren op Ibiza, het eiland kent prachtige stranden om gewoon even tot rust te komen. Een nadeel is alleen dat veel stranden betaald zijn. Watersport is ook echt een ding van Ibiza. Het lijkt nu wel duidelijk: als je net de vlucht Rotterdam Ibiza en je hotel kunt betalen dan moet je niet naar Ibiza gaan om uit te gaan. Het is een eiland van zien en gezien worden.