De vlucht Rotterdam Londen

Al jarenlang is Londen een van de grootste bestemmingen geweest voor Rotterdam Airport, en tegenwoordig is het zelfs de grootste bestemming. De verbinding Rotterdam Londen City wordt dan ook uitgevoerd door maar liefst twee maatschappijen: British Airways en CityJet Airlines. Je kunt dus kiezen als je van Rotterdam naar Londen wilt! De duur van de vliegreis is iets minder dan een uur. Ook naar Londen Heathrow kun je met British Airways elke dag vliegen! De vluchten gaan twee keer per dag naar Heathrow.

Rotterdam Londen City, CityJet of BA?

tower bridgeCityJet Airlines is het voormalige VLM (Vlaamse luchtvaartmaatschappij) en vliegt voornamelijk met Fokker 50’s. Het is ook een voormalig onderdeel van Air France-KLM, maar het is begin 2014 verkocht aan het Duitse Intro Aviation. De verbinding Rotterdam Londen is voor CityJet Airlines een van de grootste routes. Ze vliegen het ongeveer 5 keer per dag. Je kunt al in Londen City zijn vanaf €56 voor een enkeltje! Dit is echter tijdens het laagseizoen. Normaalgesproken kun voor rond de €80 van Rotterdam naar Londen.

British Airways is de grootste Britse maatschappij en een van de grootste  en oudste intercontinentale maatschappijen ter wereld. Het is eigendom van de International Airlines Group, IAG. Het is een samenwerking tussen Iberia (Spaanse nationale maatschappij) en BA zelf (Verenigd Koninkrijk nationale maatschappij). Ook Vueling hoort erbij. Ze vliegen de route ook ongeveer 5 keer per dag van Rotterdam naar Londen, en ze zijn ongeveer even duur. De verbinding Rotterdam Londen wordt namens British Airways uitgevoerd door Eastern Airways. Vanaf maandag 22 september 2014 wordt op deze route een Embraer 145 ingezet (in plaats van de eerdere Saab 2000).

[important]Londen Heathrow of Londen City? British Airways vliegt het allebei, maar CityJet (alleen Londen City) is vaak iets goedkoper. Kijk anders gewoon naar waar je verblijft en boek afhankelijk van die locatie je vliegticket![/important]

Rotterdam Londen Heathrow door British Airways

British Airways vliegt ook dagelijks vanaf Rotterdam naar Londen Heathrow. Deze vlucht voeren ze wel zelf uit. Voor rond de €200 in het hoogseizoen heb je al een retourtje. Twee keer per dag vertrekt er een Airbus A320 van de Britse maatschappij richting de drukste luchthaven van Europa.

Van Rotterdam naar Londen met de trein

Het is ook mogelijk om van Rotterdam naar Londen met de trein te reizen, dit heeft echter niets met Rotterdam Airport te maken. Dit is vanaf Rotterdam Centraal, en je komt aan in hartje Londen. Met een overstap ben je er in ongeveer 5 uur. Het kost iets minder geld, maar je doet er dan ook aanzienlijk langer over. En Rotterdam Londen met het vliegtuig is het toch wel leuker?! 😉