Vliegen naar Malaga

costa del solDe route Rotterdam Malaga bestaat al sinds de zomer van 2004, en dat betekent dat mensen dit jaar vanaf Rotterdam al 10 jaar vliegen naar Malaga! De vlucht wordt ook al 10 jaar uitgevoerd door Transavia, het is dus een drukke route. Er wordt bovendien dagelijks van Rotterdam naar Malaga Airport gevlogen. Of eigenlijk officieel Malaga Costa del Sol Airport.

Afbeelding links: de beroemde Costa del Sol

Met Transavia vanaf Rotterdam vliegen naar Malaga

Transavia is een dochter van KLM. Voor rond de €250 kun je vanaf Rotterdam Airport met deze vliegtuigmaatschappij vliegen naar Malaga. Dan heb je een prima prijs, onder de €200 is ook mogelijk alleen dan wordt het toch echt een last minute. Bedenk wel dat er nog ongeveer €20 bijkomt indien je een ruimkoffer mee wilt nemen (2x €20 voor een retourtje Rotterdam Malaga). Vliegen naar Malaga duurt bijna 3 uur. Dit duurt zo lang omdat Malaga de zuidelijkste stad van het Europese vasteland is. Malaga Airport ligt acht kilometer ten zuidwesten van de stad Malaga.

[notice]Bij Transavia komt er behalve €5 boekingskosten ook nog circa €40 bij voor een retourtje. Het is voor de ruimbagage. Helaas is dit tegenwoordig standaard bij de meeste luchtvaartmaatschappijen.[/notice]

malaga stadStad en regio Malaga

Malaga is de zuidelijkste stad van het Europese vasteland. Gemiddeld schijnt daar de zon meer dan 8 uur per dag. Het hele jaar de lekkerste temperaturen dus. De stad Malaga is de zesde stad van Spanje, het is een van de belangrijkste steden in Spanje wat betreft economie en cultuur. Een Picassomuseum is bijvoorbeeld te vinden in Malaga en er wordt gewerkt aan een hogesnelheidslijn naar Madrid. Malaga Airport zorgt ook voor een belangrijke impuls aan de regio, want dit vliegveld brengt veel toeristen met zich mee. Wat is er te doen behalve de stad Malaga bezoeken? De costa del Sol ligt om de hoek, Torremolinos ligt iets buiten de stad Malaga zelf en als je iets verder kijkt dan is ook Marbella te vinden.

Als je gaat vliegen naar Malaga, zul je dus landen op een echte vakantiebestemming. Er is in de stad Malaga overigens ook een oud Romeins colosseum te bezoeken. Kijk je 100 kilometer verderop, dan vind je daar het eiland Gibraltar tussen het Europese en het Afrikaanse continent in. Een retourtje Rotterdam Malaga kost dus wel €250, je krijgt er veel voor terug!