Parkeren op Rotterdam Airport

parkeren rotterdam airportOp Rotterdam The Hague Airport is een uitgebreid aanbod om te parkeren. Omdat Rotterdam Airport niet vol staat met bedrijven zoals Schiphol, is het parkeren relatief goedkoop en relatief dichtbij. De parkeerplaatsen van Rotterdam Airport zelf worden 24/7 bewaakt. Je krijg je auto dus altijd in dezelfde staat terug (parkeren op Rotterdam Airport is wel op eigen risico).

Vergelijk parkeren bij vliegveld Rotterdam

Online reserveren is veruit de makkelijkste manier om te betalen voor de parkeerplaats. Het is echter ook met creditcard mogelijk (bij het in en uitrijden). Ook contact betalen of met de pinpas is op de plek zelf nog nodig. Er zijn betaalautomaten waar (achteraf) betaald kan worden. Deze betaalautomaten staan op P2. Als je je parkeerplaats online hebt geboekt, is het altijd mogelijk om te annuleren. Dit kost dan €2,50.

Parkeerplaatsen Rotterdam Airport

Er zijn verschillende soorten parkeerplaatsen. Wil je je auto lang parkeren, dan moet je hem bijvoorbeeld niet op de kortparkeren plek neerzetten. Er is P1, P1A, P2, P3 en P7.

  • P2 is business parking, of kort parkeren. Loopafstand naar de terminal is 2 minuten. Het is €1 per kwartier, en na 1 uur is het €1 per half uur. Drie kwartier kost dus €3, en anderhalf uur kost €5. Maximaal €35 per 24 uur.
  • P1, P1A en P3 is langparkeren. Loopafstand is ongeveer 10 minuten. Hier moet je natuurlijk niet gaan staan voor 2 uurtjes, aangezien je dan relatief lang aan het lopen bent. €3 voor een uur, €4 voor twee uur, €5 voor drie uur, €6 voor vier uur en dan steeds €2 erbij voor een uurtje extra. Het maximum voor 24 uur is €25. Na 24 uur is het €5 per dag extra. Reken maar uit: Tien dagen parkeren op Rotterdam Airport kost dan op P1 €70.
  • Dan is er ook nog P7. Dit is slechts 2 minuten lopen, maar daar betaal je ook voor. Het zit tussen langparkeren en kortparkeren in. Voor 1 uur betaal je op P7 €4. Voor ieder uur extra is het dan €2 extra, met een maximum van €32,50 voor de eerste 24 uur. 48 uur kost €60, en daarna is het €6 extra voor iedere 24 uur extra.

[important]Alle prijzen op deze pagina zijn inclusief 21% BTW.[/important]

parkeerterrein rotterdam airportParkeren op Rotterdam Airport

Hiernaast staat een kaartje van het parkeren op Rotterdam Airport. Klik op het plaatje om het te vergroten. Zoals je ziet liggen P2 en P7 het dichterbij dan bijvoorbeeld P1, P3 en P1A. Rotterdam Airport zegt dat alle parkeerplaatsen op loopafstand van de terminal liggen.

Even een aantal snelle berekeningen voor de budget reiziger:

  • Alleen even iemand ophalen: 2 uur parkeren? €4 uur op langparkeren, maar dan moet je wel rond de 25 minuten lopen (totaal), of €6 op kortparkeren en dan loop je heen en weer in maximaal 5 minuten.
  • 4 uurtjes parkeren? €6 op langparkeren en dan dus 8 tot 15 minuten lopen, of €10 op comfort parkeren (P7) / kortparkeren (P2).
  • 2 dagen parkeren? Dan kun je het beste bij langparkeren (P1, P1A of P3) staan. Je betaalt €30. Wel 8 tot 15 minuten lopen.
  • 3 dagen parkeren? Dan kun je het beste bij langparkeren (P1, P1A of P3) staan. Je betaalt €35. Wel 8 tot 15 minuten lopen.
  • 6 dagen parkeren? Nu helemaal is P1, P1A en P3 veel beter dan de rest. Je betaalt €50 (en dan 8 tot 15 minuten lopen). Je bespaart €34 ten opzichte van P7.