Rotterdam naar Alicante // Transavia, vervoer naar centrum

Een week naar de Spaanse oostkust, wie droomt daar nou niet van? In Alicante is het namelijk bijna het hele jaar lekker weer, zelfs in de winter is het er nog heerlijk. Lekker met Transavia vanaf Rotterdam vliegen naar Alicante voor een weekje aan het strand; dat wil iedereen wel! Waar wacht je nog op? Boek nu jouw retourtje Rotterdam Alicante!

Vanaf Rotterdam vliegen naar Alicante met Transavia

Voor rond de €200 kun je al een retourtje Rotterdam Alicante met Transavia krijgen. Dit is zonder ruimbagage, hier moet bij Transavia meer voor worden betaald (ongeveer €40). De route wordt gevlogen met een hypermoderne Boeing 737-700’s of Boeing 737-800’s. In twee en een half uur ben je geland op het vliegveld van de Spaanse badplaats. En dat met de service die je van KLM gewend bent, want Transavia is een 100% dochter van KLM!

Transavia vliegt in het zomerseizoen van 2018 dagelijks rechtstreeks naar Alicante! Dit betekent dat ook de terugvlucht dagelijks vertrekt. Check wel even wat het goedkoopst is, soms scheelt het vertrekken op een zondag in plaats van maandag wel €50! Je kunt hiernaast (rechts) tickets boeken (of gewoon alvast kijken).

Er zijn een paar maatschappijen die vliegen naar Alicante, maar niet alleen vanaf Rotterdam! Bekijk hier rechts bij Tix even wat voor jou het handigst is!

Vervoer van vliegveld naar centrum Alicante

Als je bent aangekomen op Alicante Airport, dan zul je nog naar jouw appartement of airbnb moeten reizen. Dit is voor de meeste mensen ergens in (het centrum van) de stad Alicante of Elche. Bus C-6 gaat 365 dagen per jaar naar het centrum van Alicante en een ticket kost €3,85. De reistijd is maximaal 25 minuten, dit is namelijk de reistijd naar de haven en die is het verste weg. De bus rijdt van 05:00 tot 23:59 en stopt bij zowel het treinstation van de stad als de belangrijkste metrostations. Je kunt met de tram of trein door naar bijvoorbeeld Benidorm, El Campello of Cabo Huertas.

Je kunt er ook voor kiezen om met bus 1A en 1B naar Elche te gaan. Een busticket hier kost €1,50 en hiermee reis je in 40 minuten naar Elche (bus 1A) of in 15 minuten naar Arenales (bus 1B).

Wil je nog verder weg naar bijvoorbeeld (direct naar) Benidorm, Calpe, Santa Pola of zelfs Murcia? Dit kan ook, maar dan met particuliere bussen van busmaatschappijen Alsa en Baile. Tickets zijn ook iets duurder en de bussen rijden ook wat minder frequent dan de bussen C-6, 1A en 1B.

De stad en regio Alicante

Aan de Spaanse Costa Blanca ligt Alicante. Als een na grootste stad in de autonome regio Valencia heeft het ook een eigen vliegveld. Eigenlijk ligt het vliegveld bij El Altet, een dorpje 12 kilometer van Alicante vandaan. Hier kom je aan na de vlucht van Rotterdam naar Alicante. Alicante heeft behalve een vliegveld ook nog een grote haven, een bekende plek voor cruiseschepen. Bezienswaardigheden genoeg in Alicante! In de regio ligt verder nog Valencia. De route-afstand van Valencia naar Alicante is iets meer dan 175 kilometer. Behalve Valencia is er in de regio nog veel meer te doen. Bijvoorbeeld een bezoekje aan de bekende badplaats Benidorm. Benidorm ligt ongeveer 40 kilometer van Alicante vandaan. Als je gaat vliegen naar Alicante, dan hoef je dus niet een week op het strand te liggen! Er zijn genoeg andere dingen te doen!