Rotterdam naar Barcelona // Transavia, vervoer naar centrum

De route Rotterdam Barcelona wordt dagelijks (in totaal 11x per week) gevlogen door Transavia. Voor €80 (zonder ruimbagage) kun je al een retourtje boeken naar El Prat! El Prat ligt vlakbij de stad Barcelona zelf. Vanaf Rotterdam naar Barcelona is natuurlijk mogelijk, het is echter ook mogelijk om het vanaf Eindhoven Airport te boeken. Als je bijvoorbeeld in het westen van Noord-Brabant woont, is het perfect om deze twee luchthavens te vergelijken. Echter, gemak dient de mens ook. Voor een meerprijs van €20 kan het het waard zijn om alsnog vanaf Rotterdam Airport te vliegen.

Barcelona is de stad van de cultuur, maar ook de stad van het heerlijke strand. De stad van de Sagrada Familia en de stad van een van de beste voetbalclubs ter wereld: FC Barcelona. Kortom: er is genoeg te ontdekken in Barcelona! En dat alles begint met de vlucht Rotterdam Barcelona van Transavia!

Must-see’s in de stad Barcelona

Barcelona is de laatste jaren toeristisch gezien extreem hard gegroeid. Het is een symbool van cultuur, van voetbal en sinds 2017 internationaal gezien ook van Catalonië. De stad telt ruim 5 miljoen mensen en heeft een perfect Middellandse Zee klimaat. Wat is er allemaal te doen in de stad Barcelona? We sommen hieronder de belangrijkste bezienswaardigheden op.

Sagrada Familia

De Sagrada Familia is toch wel de nummer 1 must-see in de stad Barcelona. De eerste steen van het beroemde door Antoni Gaudí ontworpen kathedraal werd gelegd in 1882. Sindsdien wordt er bijna onafgebroken aan de kerk gebouwd. In 2026 zijn de werkzaamheden aan de kerk volgens de bouwplannen eindelijk afgerond. Het feit dat er nog aan wordt gebouwd is ook een deel van de toeristische attractie. Mensen vergapen zich aan de grootte van de kerk, maar ook aan de meer dan 100 vakmannen die er dagelijks met behulp van hijskranen mee aan de slag zijn.

Park Güell

Antoni Gaudí was verantwoordelijk voor meer dan alleen de Sagrada Familia. Hij heeft ook Park Güell ontworpen, een in Barcelona gevestigde stadstuin. Een kaartje kost €7. Dan heb je overal toegang toe, ook tot deze architectonische parel. Het is Antoni Gaudí welke is verbonden met de natuur. De ’tuinmuur’ alleen al is een plekje waard in deze lijst. Maar in het park zelf kun je je vergapen aan de tuinhuisjes, de beroemde hagedis, de zaal van de 100 zuilen en meer!

El Born CCM

Het is een andere naam voor Centre de cultura i memòria. El Born CCM is een overdekte 19e eeuwse markthal met daarin archeologische vondsten uit de 18e eeuw. De markthal zelf is al vrij spectaculair. Vroeger stond hier gewoon een markthal. In de jaren 90 van de vorige eeuw wilde men er een bibliotheek vestigen. Maar er werden op de plek oude resten van de stad gevonden. Deze bleken cruciaal voor de ontwikkeling van Barcelona, en speelden ook een belangrijke rol in de Catalaanse geschiedenis. Erg leuk om even naar binnen te gaan, zeker voor geschiedenisliefhebbers.

Camp Nou

Houd je meer van voetbal, dan kun je in Barcelona zeker wel terecht. Hoewel er natuurlijk 2 vrij grote clubs in de stad Barcelona zijn gevestigd, is FC Barcelona of Barça toch wel de meest bekende. Espanyol is de andere club. Je kunt voor €25 per persoon een tour door het stadion van FC Barcelona krijgen. Hoe gaaf is het om door dezelfde tunnel te lopen als Lionel Messi elke thuiswedstrijd doet? Het spreekt voor zich dat deze tours niet beschikbaar zijn tijdens wedstrijden van FC Barcelona: més que un club!

Vervoer van vliegveld naar stad

Barcelona Airport is een groot vliegveld dat jaarlijks meer dan 47 miljoen passagiers vervoert. De luchthaven ligt nog geen 15 kilometer van het centrum van de stad. Ondanks de korte afstand zijn er maar liefst drie manieren om naar de stad te reizen. De metro is de nieuwste optie, die is in februari 2016 geopend.

Trein

Er is een treinstation in terminal 2 om met trein Renfe R2 Nord in 30 minuten naar de stad te reizen. De trein vertrekt iedere 15 minuten en de prijs is €4,20. Ben je met het vliegtuig aangekomen in terminal 1? Geen paniek, er rijdt een gratis shuttlebus tussen terminal 1 en terminal 2. Tickets voor de trein kun je in de terminal kopen. De trein rijdt naar de stations Sants, Passeig de Gràcia en Clot, in het centrum van Barcelona.

Bus

Verder kun je ook van vliegveld Barcelona naar het centrum van Barcelona reizen met de bus. Dit is bus 46, ’s nachts is het bus N16 of N17. Vervoerder TMB brengt je voor €2,20 (te koop bij de buschauffeur) en in 30 minuten naar Plaza de España, in het centrum van de stad. De bus rijdt 4x per uur. Er is ook een Aerobus, dit kost €5,90 en de bus vertrekt 6x per uur naar Plaza Catalunya.

Metro

Je kunt ook met de metro naar de stad Barcelona vanaf zowel terminal 1 als terminal 2. Dit is metrolijn 9S, en deze metro gaat naar Zona Universitaria. Dit is niet in het centrum van de stad, maar wel ideaal voor als je bij de universiteit van Barcelona moet zijn, of in de buurt van het stadion van FC Barcelona: Camp Nou. Deze reis kost €4,60, metro’s rijden zeer frequent; iedere 7 minuten.

Taxi

Ten slotte kun je ook nog met de taxi vanaf vliegveld Barcelona naar jouw hotel of airbnb in het centrum van Barcelona. Omdat de afstand tussen het vliegveld en de stad niet zo groot is, kost de taxi ook niet zoveel geld. Het slimst is dan om van tevoren online te reserveren. Zo voorkom je wachtrijen op het vliegveld zelf, en staat de taxichauffeur al op jou te wachten! Bekijk hier hoeveel een online taxi voor jou kost.