Flybe per februari vanaf vliegveld Rotterdam

In 2016 begint de Britse regionale luchtvaartmaatschappij Flybe met het uitvoeren van vluchten naar Rotterdam Airport. Twee nieuwe verbindingen, Manchester en Birmingham, zullen naar verwachting vooral zakenreizigers trekken.

1 tot 2 keer per dag naar Manchester / Birmingham

Met een Bombardier Dash 8 Q400 zullen van maandag tot en met vrijdag twee keer per dag vliegen, op zaterdag en zondag 1x per dag. De route Manchester-Rotterdam begint op 8 februari 2016, Birmingham-Rotterdam begint pas op 5 september. Paul Simmons, de Chief Commercial Officer van Flybe, zegt dat reizigers dan vooral via Birmingham gebruik kunnen maken van de vele verbindingen die Flybe via Engeland heeft. Denk bijvoorbeeld aan bestemmingen zoals Belfast, Aberdeen, Edinburgh en Glasgow. Ook Roland Wondolleck, directeur van Rotterdam The Hague Airport, is blij met de nieuwe verbinding. Het zijn volgens hem belangrijke routes voor bedrijven in de regio Rotterdam en Den Haag. De toegevoegde waarde voor de regionale economie van vliegveld Rotterdam is daarom met deze nieuwe verbinding alleen maar toegenomen, vindt hij.

De vliegtuigmaatschappij Flybe

Flybe heeft in Europa maar liefst 149 routes in 9 landen. In Nederland vliegen ze vanaf Eelde Airport ook naar Southend Airport en vanaf Schiphol vliegen ze naar bestemmingen zoals Birmingham, East Midlands, Manchester, Liverpool, Inverness, Exeter met zowel de Bombardier Dash 8 Q400 als de Embraer 175 en af en toe nog met de Embraer 195. Ze hebben codeshares met KLM, Air France, British Airways, Etihad, Finnair, Aer Lingus, Cathay Pacific en Emirates.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.