Rotterdam naar Girona // Transavia, vervoer naar centrum

Lekker naar Girona Airport. Op bijna 100 kilometer van de beroemde stad Barcelona ligt Girona. Heerlijk een weekje aan de costa del sol, wie wil dat niet? Zorgeloos vliegen naar Girona met Transavia, de enige maatschappij die dit doet vanaf Rotterdam!

Girona Airport wordt wel eens aangeduid met de bestemming Barcelona Girona. Er zit echter een afstand van bijna 100 kilometer tussen. Let op de airport codes! Barcelona is BCN en Girona is GRO.

Met Transavia vanaf Rotterdam naar Girona

Transavia vliegt elke maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag heen en weer naar Girona. In de drukste zomermaanden vliegen ze zelfs op iedere dag van de week. Met een moderne Boeing 737-700 of Boeing 737-800 vliegen ze zes tot zeven keer per week op en neer naar Girona. In een vlucht van 1 uur en 50 minuten kun je vliegen naar Girona. Voor rond de €150 kun je een retourtje Rotterdam Girona te pakken hebben. Echter, als je het echt goed wilt doen dan ga je voor de last minute. Als je geluk hebt of de juiste dagen uitkiest, dan is een retourtje ineens mogelijk voor €80! Transavia is een volle dochter van Air France-KLM.

Vervoer van Girona Airport naar stad Girona

Je kunt eenvoudig vanaf het vliegveld naar de stad Girona. Ten eerste kun je dit doen met de Barcelona Bus van Sagalés (het bedrijf), buslijn 607. De reistijd is 30 minuten en je wordt naar Estació d’Autobusos de Girona, een busstation in de stad. Een ticket kost €2,75 voor een enkele reis (€5,25 voor retour, geldigheid is 30 dagen) en de bus gaat 1x per uur.

Je kunt ook met zo’n zelfde soort bus naar de stad Barcelona gaan. Dit is buslijn 604 en de reistijd is 1 uur en 15 minuten. Je wordt naar Estació del Nord gereden, dit busstation heeft een aansluiting met de metro (rode lijn L1) van de stad Barcelona. 25 minuten na iedere Ryanair vlucht vertrekt er zo’n bus naar de stad, tickets kosten €16 (enkele reis) of €25 (retour, geldigheid is 30 dagen), retour kost €25 (30 dagen geldig). WiFi aan boord van de bus.

Wil je naar Lloret de Mar of Blanes, dan kun je voor €10 gebruik maken van buslijn 605 van Sagalés. De b us vertrekt 12x per dag in de zomer, en 8x per dag in de winter. Reistijd is 35 minuten voor Lloret de Mar, 55 minuten voor Blanes.

Bekijk hier meer informatie over het vervoer van Girona Airport naar steden in de omgeving.

Regio en stad Girona

Vijf keer in de week kun je dus vliegen naar Girona, naar dit interessante stuk Spanje. Veel Nederlanders hebben een tweede huis in de regio Girona. Dit omdat het er bijna altijd mooi weer is, maar ook omdat de regio veel te bieden heeft. Girona is een oude stad, met een prachtige middeleeuwse binnenstad. En de Spaanse cultuur is volop aanwezig, Girona zit dan ook vol met leuke bars, winkels en restaurants. De afkorting voor Girona Airport is GRO. Het vliegveld ligt op een afstand van 15 kilometer van de stad Girona vandaan. Girona wordt ook wel Gerona genoemd. Het opvallende aan de stad Girona is dat er veel kleurrijke huizen staan net als op de bijgevoegde afbeelding. Goedkoop vliegen naar Girona kan vanaf Rotterdam voorlopig alleen met Transavia.