Rotterdam naar Ibiza // Transavia, taxi of bus naar centrum

♫Whoah! We’re going to Ibiza!♫ Met die tekst zetten de Nederlandse Vengaboys het Spaanse eiland in 1998 definitief op de kaart van de Nederlandse vakantieganger. Tegenwoordig kun je vanaf Rotterdam Airport met Transavia vliegen naar Ibiza. De route Rotterdam Ibiza bestaat sinds de zomer van 2013, en men kan 7x per week, dagelijks vliegen naar Ibiza.

Vanaf Rotterdam vliegen naar Ibiza met Transavia

Transavia is een 100% dochter van KLM. De Nederlandse low-cost carrier vliegt met moderne Boeing 737-700’s en Boeing 737-800’s. Als je gaat vliegen naar Ibiza Airport, duurt de vlucht ongeveer 2,5 uur. Ibiza Airport is een heel modern vliegveld met slechts 1 landingsbaan. Omdat het bijna altijd mooi weer is op Ibiza, is 1 start en landingsbaan genoeg. Een retourtje Rotterdam Ibiza kun je (als je het goed doet) voor €120 al boeken. Het ligt er gewoon erg aan wat de actie’s zijn, en op welke dagen je wilt vertrekken. Soms kan het lonen om 1 extra nacht te boeken omdat het vliegticket dan een stuk goedkoper is. Meestal kost een retourtje Rotterdam Ibiza echter in de buurt van de €200.

Het eiland Ibiza

Het eiland Ibiza is een klein Spaans eiland in de Middellandse zee, met een oppervlakte van 575 km². Dit is ongeveer 1,3% van Nederland. Het is onder Nederlandse jongeren een heel populaire vakantiebestemming. Dit is in de loop der jaren zo gegroeid. Ook veel buitenlanders komen graag vliegen naar Ibiza om uit te gaan, maar ook om gewoon gezien te worden. Ibiza is heel bekend van het uitgaansleven. In de zomer komen veel populaire DJ’s naar het eiland toe om er te draaien. Op Ibiza zijn ook veel beroemdheden te spotten. Uitgaan op het eiland is echter bijzonder duur. Entrees van €100 zijn helemaal niet gek.

Hoewel Ibiza alles te bieden heeft wat een vakantie-eiland te bieden zou moeten hebben, is het een erg duur eiland. Uitgaan is bijzonder duur, maar ook op het strand liggen kost meestal geld.

Op Ibiza is meer te doen dan alleen uitgaan: je kunt een villa huren op Ibiza, het eiland kent prachtige stranden om gewoon even tot rust te komen. Een nadeel is alleen dat veel stranden betaald zijn. Watersport is ook echt een ding van Ibiza. Het lijkt nu wel duidelijk: als je net de vlucht Rotterdam Ibiza en je hotel kunt betalen dan moet je niet naar Ibiza gaan om uit te gaan. Het is een eiland van zien en gezien worden.

Ibiza Airport en vervoer naar centrum

Ibiza Airport (code IBZ) is een vliegveld op het eiland Ibiza. De luchthaven ligt redelijk dichtbij de hoofdstad van het eiland, zo’n 8 kilometer ten zuidwesten. Jaarlijks reizen zo’n 8 miljoen mensen af naar Ibiza via het vliegveld, het heeft daarmee een plaats veroverd in de top10 drukste Spaanse vliegvelden. De drukte kan vooral worden gezien in de zomermaanden.

Wil je vanaf Ibiza Airport naar het centrum van Ibiza Town dan kun je dit het beste doen met de Ibiza Bus. Het gaat om lijn 10, deze rijdt het hele jaar door, reistijd zo’n 25 minuten. In de zomer rijdt hij alleen een stuk vaker (3/4x per uur) ten opzichte van in de winter (2x per uur). Hij rijdt tot aan de haven en terug. Tickets kosten €3,50 en kunnen gekocht worden in de bus. Je kunt ook met de taxi. Dan hoef je niet vanaf de bushalte naar je hotel of airbnb te lopen en kun je gewoon direct naar je eindbestemming. Wil je niet naar Ibiza Town maar naar San Antonio, dan kun je dit alleen ’s zomers doen met het openbaar vervoer. Vanaf juni tot en met september kun je dan voor €4,00 in 40 minuten gebruik maken van bus lijn 9.