Rotterdam naar Istanbul // geschrapte bestemming, alternatieven

Oppassen bij het boeken van de route Rotterdam Istanbul! Er zijn in Istanbul namelijk twee vliegvelden die als ‘Istanbul Airport’ worden aangeduid. Ataturk Airport ligt op het Europese continent oftewel in West-Istanbul. Sabiha Gokcen Airport ligt op het Aziatische continent, in Oost-Istanbul. Als je slim bent, kijk je waar je hotel ligt.

De route Rotterdam Istanbul is door Transavia vanaf het zomerseizoen van 2015 geschrapt!

Van Rotterdam naar Istanbul met Transavia of met Turkish Airlines?

Transavia vloog naar Sabiha Gokcen Airport. Transavia is een volle dochter van Air France-KLM en de luchtvaartonderneming heeft dan ook grote plannen met de low-cost dochter. Transavia vliegt uitsluitend met  de nieuwere en modernere versies van de Boeing 737. Dit deden ze tot en met de winter 2014/2015 op de dagen dinsdag, donderdag en zondag.

Turkish Airlines vloog de route Rotterdam Istanbul naar Ataturk Airport. De nationale luchtvaartmaatschappij van Turkije heeft grote plannen met Rotterdam Airport. Het wil in 2016 twee keer per dag van Rotterdam naar Istanbul vliegen. Toch is ook deze route geschrapt.

Andere informatie over de route Rotterdam Istanbul

De afstand tussen de twee vliegvelden is zo klein dat het de duur van de vliegreis nauwelijks beïnvloedt. Die is ongeveer drie en een half uur (heenreis). Van Istanbul naar Rotterdam kost een kwartiertje langer. Met Transavia heb je geen ruimbagage in eerste instantie, maar de vlucht is wel iets meer dan €100 goedkoper. Ruimbagage kost bij Transavia ongeveer €40 meer. Bij Turkish Airlines zit dit erbij in. De service bij Turkish Airlines staat dan ook weer wat hoger in het vaandel dan bij Transavia. Zo heb je bij de route Rotterdam Istanbul veel te kiezen! Denk aan ongeveer €350 voor een retourtje. Ruim 20% van het ticket bestaat overigens uit luchtvaartbelastingen en andere toeslagen.

Istanbul zelf is overigens een heel moderne stad. Het is als het ware de verbinding tussen de continenten Europa en Azië. Op de afbeelding is de skyline te zien, zoals je kunt zien is die heel modern. Er zijn in Istanbul ook veel religieuze gebouwen te bewonderen, van kerken tot vele moskeeën en synagogen. Istanbul wordt in het Nederlands trouwens ook wel eens gespeld als Istanboel.