Rotterdam naar Londen // British Airways, vervoer vliegveld naar centrum

Al jarenlang is Londen de bestemming met het meeste passagiers geweest voor Rotterdam Airport. De verbinding Rotterdam Londen City wordt dan ook maar liefst 4x per dag uitgevoerd door British Airways CityFlyer. De duur van de vliegreis is iets minder dan een uur. Je komt dus (Engelse tijd) nog eerder aan dan dat je (Nederlandse tijd) bent vertrokken!

Rotterdam naar Londen City met BA

British Airways is de grootste Britse maatschappij en een van de grootste  en oudste intercontinentale maatschappijen ter wereld. Het is eigendom van de International Airlines Group, IAG. Het is een samenwerking tussen Iberia (de Spaanse nationale maatschappij), Vueling, Aer Lingus en BA zelf (Verenigd Koninkrijk nationale maatschappij). Ze vliegen ongeveer 4 keer per dag van Rotterdam naar Londen. De verbinding Rotterdam Londen wordt namens British Airways uitgevoerd door British Airways CityFlyer. De route wordt meestal gevlogen met een Embraer E190.

Van Rotterdam naar Londen met de trein

Het is ook mogelijk om van Rotterdam naar Londen met de trein te reizen, dit heeft echter niets met Rotterdam Airport te maken. Dit is vanaf Rotterdam Centraal, en je komt aan in hartje Londen. Met een overstap ben je er in ongeveer 5 uur. Het kost vaak nog meer geld en je doet er dan ook aanzienlijk langer over. En Rotterdam Londen met het vliegtuig is het toch wel leuker?! 😉

Must-see’s in Londen

In Londen kun je veel bezienswaardigheden zien. Goed nieuws, de belangrijkste bezienswaardigheden liggen allemaal in het centrum van Londen op minder dan een half uur lopen van elkaar. Zelfs als je dus slechts 24 uur in Londen bent, kun je nog genoeg zien (je kunt in dat geval alleen niet overal naar binnen).

Tower Bridge en Tower of London

Qua bruggen is de stad Londen populair. Neem bijvoorbeeld de Tower Bridge. Het is een brug die in het dagelijks leven door de Londenaren wordt gebruikt, maar het is ook een brug die werkelijk waar schitterend is. Het is nu de snelste manier om van het stadscentrum naar de rest van Londen te reizen. Dezelfde stijl is de Tower of London. Het is geen brug, maar een vesting waar de vorsten in tijden van oorlog verbleven. Ook zijn de Engelse kroonjuwelen hier opgeslagen. Tegenwoordig is het geen fort of gevangenis meer, maar een toeristische attractie.

Palace of Westminster en Buckingham Palace

De Big Ben. Het is misschien wel het bekendste gezicht van Londen. Het zit vast aan het Palace of Westminster. Er wordt politiek bedreven in dit paleis, het wordt ook wel the Houses of Parliament genoemd. Het markante gebouw staat aan de oever van de Londense rivier the Thames. Iets verder van de Thames vandaan staat het Buckingham Palace. De klassieke bouwstijl is een lust voor het oog, maar het heeft ook een belangrijke functie. De koningin van Engeland woont hier namelijk, hier onthaalt ze de gasten. Er is natuurlijk ook iedere dag de wisseling van de wacht, en meer van dit soort typisch Engelse tradities.

London Eye en the Shard

Wil je Londen vanaf de lucht zien, dan is de London Eye een mooie attractie. Het reuzenrad aan the Thames is van tijdelijk reuzenrad uitgegroeid tot een permanente bezienswaardigheid. Vanaf een hoogte van iets minder dan 150 meter (hoogste punt) kun je het hele centrum van Londen zien.

Een nog beter uitzicht heb je vanaf the Shard. De tickets zijn helaas wel een beetje duur (€36) maar het hoogste punt is dan wel 310 meter. Hier kun je een drankje doen op het hoogste punt in de Engelse hoofdstad Londen. Vanaf de opening in 2012 was the Shard zelfs het hoogste gebouw in de Europese Unie.

Picadilly Circus en Covent Garden

Het Picadilly Circus is een kruispunt in de stad. Het is heel druk, wat het tot een ontmoetingsplaats maakt. Het plein zelf is erg indrukwekkend, deels vanwege de lichtreclame die je overal ziet. Het is een plein in hartje Londen met Londense bouwstijl overal, het is erg leuk om er alleen al rond te lopen! Ook leuk is Covent Garden. Het is iets anders dan Picadilly Circus, maar het is ook een soort plein. Covent Garden is namelijk een overdekte marktplaats. Vroeger werd er letterlijk boodschappen gedaan, tegenwoordig doen mensen dit in supermarkten en is Covent Garden een plek waar straatartiesten de toeristen proberen te vermaken.

Londen City Airport

Londen City Airport (airport code LCY) is het vliegveld dat echt in hartje Londen ligt. Het ligt in de Royal Docks, ten oosten van het centrum van Londen. Het vliegveld vervoerde in 2022 zo’n 3 miljoen passagiers. Omdat de landingsbaan relatief kort is, kunnen niet alle vliegtuigen hier landen. Met de Docklands Light Railway kun je in ongeveer 22 minuten in het financiële hart van Londen zijn. Het station in dit financiële centrum (Bank DLR Station) sluit aan op the Underground, zodat je binnen 45 minuten in het grootste deel van het centrum van Londen kunt zijn.