Rotterdam naar Málaga // Transavia, vervoer naar centrum

De route van Rotterdam naar Málaga bestaat al sinds de zomer van 2004. De vlucht wordt ook al die tijd uitgevoerd door Transavia. Er wordt namelijk dagelijks 2x van Rotterdam naar Málaga Airport en terug gevlogen. Officieel heet het vliegveld Málaga Costa del Sol Airport. Dit is omdat Málaga het centrum is van de Costa del Sol. Reken vooral ’s zomers op veel zon en ’s winters op milde temperaturen. Natuurlijk kan het ook regenen, regenachtige dagen komen alleen niet veel voor en worden meestal afgewisseld met zonnige dagen.

Met Transavia vanaf Rotterdam vliegen naar Málaga

Transavia is een dochter van KLM. Voor rond de €120 kun je vanaf Rotterdam Airport met deze vliegtuigmaatschappij vliegen naar Málaga. Dan heb je een prima prijs, onder de €200 is ook mogelijk alleen dan wordt het toch echt een last minute. Bedenk wel dat er nog ongeveer €20 bijkomt indien je een ruimkoffer mee wilt nemen (2x €20 voor een retourtje Rotterdam Málaga). Vliegen naar Málaga duurt bijna 3 uur. Dit duurt zo lang omdat Málaga de zuidelijkste stad van het Europese vasteland is. Málaga Airport ligt acht kilometer ten zuidwesten van de stad Málaga.

Bij Transavia komt er behalve €5 boekingskosten ook nog circa €40 bij voor een retourtje. Het is voor de ruimbagage. Helaas is dit tegenwoordig standaard bij de meeste luchtvaartmaatschappijen.

Stad en regio Málaga

Málaga is de zuidelijkste stad van het Europese vasteland. Gemiddeld schijnt daar de zon meer dan 8 uur per dag. Het hele jaar de lekkerste temperaturen dus. Bekijk de beste stranden in Málaga op malagastrand.nl. De stad Málaga is de zesde stad van Spanje, het is een van de belangrijkste steden in Spanje wat betreft economie en cultuur. Een Picassomuseum is bijvoorbeeld te vinden in Málaga en er wordt gewerkt aan een hogesnelheidslijn naar Madrid. Málaga Airport zorgt ook voor een belangrijke impuls aan de regio, want dit vliegveld brengt veel toeristen met zich mee. Wat is er te doen behalve de stad Málaga bezoeken? De costa del Sol ligt om de hoek, Torremolinos ligt iets buiten de stad Málaga zelf en als je iets verder kijkt dan is ook Marbella te vinden.

Als je gaat vliegen van Rotterdam naar Málaga, zul je dus landen op een echte vakantiebestemming. Er is in de stad Málaga overigens ook een oud Romeins colosseum te bezoeken. Kijk je 100 kilometer verderop, dan vind je daar het eiland Gibraltar tussen het Europese en het Afrikaanse continent in. Een retourtje Rotterdam Málaga kost misschien €120, je krijgt er veel voor terug!

Málaga Airport, vervoer naar centrum

Meer dan 18 miljoen passagiers maakten in 2022 gebruik van Málaga Costa del Sol Airport, een vliegveld 8 kilometer ten zuidwesten van de stad Málaga, die verder ook grotendeels Benalmadena, Torremolinos, Marbella, Cordoba en Granada bedient. Het vliegveld is de vierde luchthaven van Spanje gemeten in aantallen passagiers en groeit hard. Met prijsvechters zoals Ryanair, Vueling, Easyjet en Norwegian actief op Málaga Airport groeit het de laatste jaren hard.

Er is een directe verbinding met de stad Málaga door middel van een trein. Het gaat om C-1, waar je voor ongeveer €2,50 iedere 20 minuten een trein kan pakken. De reis zelf duurt minder dan 15 minuten naar het laatste station, Málaga Centro. Verder kun je ook de bus van EMT pakken naar de stad Málaga (€3,00), of de bus van Avanzabus naar Marbella (€9,20), Estapona (€13,20) en Algeciras (€19,80). Ook is er een directe verbinding met de bus van Alsa naar Sevilla, Cordoba en Granada. Buskaartjes voor de laatste verbindingen kosten 11 tot 19 euro, afhankelijk van de soort reis (Granada is de goedkoopste met 11 euro).