Meer vogels rond Rotterdam Airport

De laatste tijd is er rondom Rotterdam Airport meer overlast van vogels. Omdat vogels de veiligheid van de luchtvaart natuurlijk in gevaar kunnen brengen, worden dan ook meer gaskanonnen ingezet. Dit kost meer mankracht. Er komt geen projectiel uit een gaskanon, het is slechts een harde doffe knal waarmee vogels verjaagd worden.

De reden van de toename van de vogelactiviteit zouden de wegwerkzaamheden in de buurt zijn. Er vinden relatief veel wegwerkzaamheden plaats, en dan komt er natuurlijk van alles uit de grond. Vogels worden aangetrokken door bouwputten en ‘rommelige grond’. Extra mankracht is nu dus nodig om al die vogels op een veilige afstand van vliegtuigen te houden. Als een vliegtuig in de motor komt van bijvoorbeeld een Boeing, dan kan de motor in brand vliegen. Gelukkig gebeurt dit niet direct, maar de motor zal tijdens de vlucht moeten worden uitgeschakeld met miljoenen euro’s als gevolg. Zeker omdat het vliegtuig dan direct moet terugkeren.

In het filmpje hieronder is te zien hoe een Boeing 757 van Thompsonfly op Manchester Airport moet terugkeren als gevolg van een bird strike, oftewel een aanvaring met een vogel in de lucht.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.