Rotterdam naar München // Lufthansa, geschrapte route

De vlucht van Rotterdam naar München (Munich in Engels) vertrok dagelijks twee keer met de luchtvaartmaatschappij Lufthansa. Voor €200 in het hoogseizoen had je ongeveer een retourtje Rotterdam München. In een vlucht van anderhalf uur met een Bombardier CRJ700 (70 passagiers) kom je aan op München Airport, oftewel Flughafen München Franz Josef Strauß. Airport code: MUC. Dit vliegveld ligt 28 kilometer ten noordoosten van de stad München. De vlucht wordt uitgevoerd door Lufthansa Cityline, een low-cost onderdeel van Lufthansa.

De route is helaas geschrapt.

Vanaf Schiphol vertrekt er wel dagelijks een vlucht naar München Airport. Lufthansa en KLM voeren deze vlucht uit. Als je redelijk dicht bij Schiphol Amsterdam Airport woont is dit nog beter.

Afbeelding rechtsboven: de CRJ700 van Lufthansa Cityline vertrok dagelijks tweemaal van Rotterdam naar München

Rotterdam München met Lufthansa

München is een prachtige stad; de hoofdstad van de Duitse deelstaat Beieren. De stad in het zuidoosten van Duitsland is qua inwoners de derde stad van het land en wordt ook wel de noordelijste stad van Italië genoemd. De stad is een van de financiële en ook culturele centra van de bondsrepubliek Duitsland.

Jaarlijks komen er meer dan 6 miljoen mensen op  het Oktoberfest af. Maar München heeft echt wel meer te bieden dan het Oktoberfest: ook de Pinacotheken, het Deutsches Museum en de Opera. Dit is allemaal op loopafstand van elkaar. De stad biedt genoeg om er een paar dagen te verblijven!

Lufthansa (opgericht in 1926) is de nationale luchtvaartmaatschappij van Duitsland. Het is de een van de grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld, en de grootste van Europa. Lufthansa Cityline (= Lufthansa Regional) is te vergelijken met Transavia, een dochter van KLM. De verbinding Rotterdam München bestond sinds 2012 en is opgeheven in 2017.