Faciliteiten op de luchthaven

Op vakantie gaan vanaf Rotterdam Airport levert veel mensen tijdwinst op. Rotterdam Airport probeert het reizen dan ook voor iedereen zo comfortabel mogelijk te maken, zowel op de luchthaven als tijdens de vliegreis. Er heeft een grote verbouwing plaatsgevonden in juli 2009. Ook is er een nieuwe WiFi dekking in de gehele luchthaven. Allemaal voordelen voor de reiziger.

Het hele luchthavengebouw is toegankelijk voor minder validen / mensen in een rolstoel.

Restaurants en winkels op de luchthaven

Ook zijn er een aantal nieuwe bars en restaurants op de luchthaven bijgekomen. Zo is er bijvoorbeeld een volwaardig restaurant met onder andere vers belegde broodjes (maar ook andere maaltijden). Dit restaurant (Grand Café Horizon) is toegankelijk voor zowel passagiers als voor bezoekers van de luchthaven. Verder is er ook een espressobar en een loungeterras te vinden. Er is een uitgebreid aanbod aan eetgelegenheden te vinden op Rotterdam Airport. Op het gebied van winkelen zijn er twee verschillende winkels in de passage en vertrekhal. Er is een soort boekhandel (de AKO shop) en in de Rotterdam Airport Shop kun je taxfree parfum, sigaretten, drank, boeken, chocola of bekende / typische Nederlandse souvenirs kopen. Ook is er een informatiebalie.

Het is niet toegestaan om op de luchthaven te roken, ook niet op het panoramaterras! Alleen op het loungeterras buiten mag wel worden gerookt, dit is na de security.

Actuele vertrektijden Rotterdam Airport

Aangezien alle vluchten op Rotterdam Airport worden afgehandeld met vliegtuigtrappen kun je iemand op het panoramaterras echt uitzwaaien. Benieuwd wanneer jouw vlucht vertrekt? Op teletext pagina 769 zijn de actuele aankomst en vertrektijden van Rotterdam Airport te vinden. Bij de vertrektijden van Rotterdam Airport kun je zien welke vluchten zijn vertraagd, gecancelled of op tijd zijn vertrokken. Bij de informatiebalie staat een scherm waarop de actuele aankomst en vertrektijden staan. Ook zijn er op de luchthaven overal schermen te vinden met deze informatie.