Parkeren op Rotterdam Airport // tarieven P1, P2, P3, P4 en P5

Op Rotterdam The Hague Airport is een uitgebreid aanbod om te parkeren. Omdat Rotterdam Airport niet vol staat met bedrijven zoals Schiphol, is het parkeren relatief goedkoop en relatief dichtbij. De parkeerplaatsen van Rotterdam Airport zelf worden 24/7 bewaakt. Je krijg je auto dus altijd in dezelfde staat terug.

Vergelijk parkeren bij vliegveld Rotterdam

Online reserveren is veruit de makkelijkste manier om te betalen voor de parkeerplaats. Het is echter ook met creditcard mogelijk (bij het in en uitrijden). Ook contact betalen of met de pinpas is op de plek zelf nog nodig. Er zijn betaalautomaten waar (achteraf) betaald kan worden. Deze betaalautomaten staan op P2. Als je je parkeerplaats online hebt geboekt, is het tot 24 uur van tevoren altijd mogelijk om te annuleren. Dit kost dan €5,00.

Parkeerplaatsen Rotterdam Airport

Er zijn verschillende soorten parkeerplaatsen. Wil je je auto lang parkeren, dan moet je hem bijvoorbeeld niet op de kortparkeren plek neerzetten. Er is P1, t/m P5.

  • P1 is business parkeren, vlakbij de terminal. Je loopt in 1 minuut naar de terminal. Een week parkeren kost hier 178 euro.
  • P2 is Comfort parkeren, je loopt in 2-3 minuten naar de terminal. Er zijn extra brede parkeervakken. Een week parkeren kost hier 145 euro.
  • P3 is langparkeren, de tijd om naar de terminal te lopen is 4-7 minuten. Een week parkeren kost hier 122 euro.
  • P4 is ook langparkeren, de tijd om naar de terminal te lopen is 5-8 minuten. Een week parkeren kost hier 115 euro.
  • P5 is Basic parkeren, de tijd om naar de terminal te lopen is 8-10 minuten. Hier is reserveren verplicht. Een week parkeren kost hier 100 euro.

Alle prijzen op deze pagina zijn inclusief 21% BTW.

Parkeren op Rotterdam Airport

Rotterdam Airport zegt dat alle parkeerplaatsen op loopafstand van de terminal liggen. De prijzen verschillen van dag tot dag, zelfs in het seizoen zelfs zijn er nog grote verschillen.

Maar een aantal snelle berekeningen voor de budget reiziger leert ons:

  • Alleen even iemand ophalen: 1,5 uur parkeren? €10 op P5 maar dan moet je wel rond de 10 minuten lopen (totaal), of €13 op P2 en dan loop je heen en weer in maximaal 5 minuten.
  • 4 uurtjes parkeren? €25 op langparkeren P5 (wel reserveren!) en dan dus zo’n 16 tot 20 minuten lopen, of €28 op P2 en een korte looptijd.
  • 2 dagen parkeren? Dan kun je het beste bij langparkeren P5 staan, wel reserveren. Je betaalt €80. Of €85 zonder te reserveren op P4. Wel 15 tot 20 minuten lopen (totaal).
  • 3 dagen parkeren? Dan kun je het beste bij langparkeren P5 staan. Je betaalt €96. Wel 15 tot 20 minuten lopen (totaal).
  • 6 dagen parkeren? Nu is P5 helemaal beter dan de rest. Je betaalt €80, gek genoeg minder dan 3 dagen op P5.