Rotterdam Airport krijgt nieuwe aankomsthal

In 1956 opende Rotterdam The Hague Airport haar deuren, onder de naam Zestienhoven. Sindsdien is het vliegveld uitgegroeid tot de derde grootste luchthaven van Nederland, na Schiphol en Eindhoven, gemeten naar het aantal passagiers. Door deze groei is er de behoefte gekomen om uit te breiden. Plannen om een nieuwe aankomsthal te bouwen zijn bekendgemaakt.

Groei is er nog

Jaarlijks worden er ruim 1,7 miljoen passagiers op het vliegveld verwerkt. En de groei lijkt nog steeds in gang te zijn. Het vliegveld had voor die vele mensen een tijdelijke aankomsthal gebouwd, maar veel mensen zijn daarover ontevreden. Daarom heeft de luchthaven besloten om de tijdelijke aankomsthal om te zetten in een permanente.

Een woordvoerder van de directie meldt in het AD dat een dergelijk armoedige aankomsthal niet in het plaatje van het vliegveld past. Zeker nadat vorig jaar Rotterdam The Hague Airport was uitgeroepen tot beste luchthaven van Nederland. De nieuwe hal wordt 3 keer zo groot als de huidige en krijgt drie bagagebanden. De verbouwing zal afgrond zijn in april.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.