Rotterdam The Hague Airport verliest directeur Roland Wondolleck

Roland Wondolleck, de directeur van Rotterdam The Hague Airport heeft bekend gemaakt te vertrekken. Zijn carrière zal hij voortzetten als adviseur van de Raad van Bestuur van Schiphol Group. Ron Louwerse, die hem zal opvolgen, staat al klaar om te beginnen.

Na ruim 32 neemt hij afscheid van Rotterdam Airport

Ruim 32 jaar heeft Wondolleck aan het roer gestaan van de luchthaven. In 1984 was hij aangetreden als directeur. In die periode zag de toekomst van de Rotterdamse luchthaven er niet rooskleurig uit. De luchthaven, die toen van de gemeente was, leed zware verliezen. Wondolleck had met zijn team plannen gemaakt om de luchthaven nieuw leven in te blazen en stabiliteit te geven. Dat was gelukt toen in 1990 Schiphol alle aandelen van het vliegveld had opgekocht.

Ver van huis zal Wondolleck niet gaan. Hij zal gaan werken bij Schiphol Group, het overkoepelend orgaan van beide luchthavens. Daar wordt hij adviseur van de Raad van Bestuur. Zijn opvolger stapt ook over op een andere luchthaven. Deze zal namelijk van Schiphol, waar hij nu directeur Safety, Security & Environment is, overstappen naar Rotterdam The Hague Airport. Hij start per 1 februari 2016 met zijn werkzaamheden, daarvoor zal hij met zijn inwerkperiode beginnen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.